VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS “ELSZABADULÓ ÖRÖMTÜZEK!” NAGYKONCERT A HOLLÓÉNEK HUNGARICÁ-VAL!

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS “ELSZABADULÓ ÖRÖMTÜZEK!” NAGYKONCERT A HOLLÓÉNEK HUNGARICÁ-VAL!

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS: ELSZABADULÓ ÖRÖMTÜZEK! 2014-12-06, A38 HAJÓ
ELSZABADÍTJA AZ ÖRÖMTÜZEKET A VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS ÉS A HOLLÓÉNEK HUNGARICA! 2014. DECEMBER 6-ÁN AZ A38 HAJÓN!

Egy nap mindannyian ráébredünk, hogy az élet nem egy parányi szikra valahol a testünk mélyén, hanem egy hatalmas, elemi erejű, a Mindenséget magába ölelő valóság.
https://www.facebook.com/events/811934258828898/

18:00-tól 19:00-ig Szathmári Botond előadása a konferenciateremben: A tibeti pön misztériumai és rítusai
19:00-20:10: HOLLÓÉNEK HUNGARICA! Középkori világzenével, középkori hangszereken, különleges, forró hangulatot teremtenek középkori dudaőrülettel, öltözékkel, vidámsággal, eredeti középkori fazonokkal.


http://www.holloenek.hu/zenelejatszo
Hangszereik:
-dudák: spanyol, skót, középkori
-furulyák, zerkegürt, középkori sípok
-középkori dobok, csörgők, tromba-marina
-tekerőlant, lant, koboz, buzuki
Dallamok:
-középkori énekelt slágergyanús dalok: magyar,macedón, bolgár, török, üzbég, fehérorosz…stb..
-dudán megfúvott őrületek: magyar, bolgár, spanyol, német, lengyel, török, finn, svéd…stb..
Amihez nagyon értenek, az a nagyszínpados gigakoncert (70-80 perc)! És most erre kerül sor 19:00-20:10-ig!

Utána 20:20-TÓL 22:10-IG VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS NAGYKONCERT, majd az est fénypontja: közösen örömzenél a két ősenergiákat elszabadító zenekar 22:30-ig!
20:20-22:10 “ELSZABADULÓ ÖRÖMTÜZEK!” VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS NAGYKONCERT!
22:10-22:30 VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS-HOLLÓÉNEK HUNGARICA KÖZÖS ÖRÖMZENÉLÉS!

http://www.grandpierre.hu/site/2014/04/muveszetben-vilagfelemelo-ero-rejlik-uj-forras-20145/

Az igazi zene az élet legmagasabb formája. A Csodaszarvas zenéje az ősi, természetes, teljes világ felé röpít. Felsejlik az Élet igazi arca! Élni tanulunk az Életöröm közösségi ünnepein! Valami csodálatos érzésvilágot fedezünk fel, ami összeköt minden élőlénnyel! Az Élet az égig röpít! Örömtüzek gyúlnak a távolban és belül! Minden felragyog az igazi fényében! Az igazi valóság őrjítően tündöklő varázsereje felemelő és kimeríthetetlen életerőt ad a földi élethez!
Valami mindenen túláradó, minden burkot szétrepesztően szárnyaló életigenlés élhető át a VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS koncertjein.
Ilyen mélységben, ilyen elemi erővel ritkán tapasztalható az életöröm, mint ezeken a ritka alkalmakon. Ezeken a lélek-borzongató koncerteken ősi, megtisztító és felszabadító örömtüzek törnek ki a zenekarból, a közönségből, és ha minden jól megy, akkor a Mindenségből is. Fergeteges ritmusok, varázslatos, keleties dallamvilág, az eurázsiai síkság lovasnépeinek ősi, sámánisztikus zenéje elevenedik fel a zenekar egyedülálló, hipnotizáló és katartikus előadásmódjában. A különleges, ősi hangszereken felcsendülő dallamok a zene varázserejével megnyitják az átjárót az őserejü, természetes, teljes Világegyetembe. A zenekar rendkívüli közönsége rendszerint egyedülállóan közösségi hangulattal, tánccal, dobogásokkal és a legkülönfélébb hangok hallatásával működik közre az előadás élményének felfokozásában.
Lemezeik platinalemezekké váltak, és most a már készülőfélben levő, negyedik lemezük anyagából is újabb és az eddigieknél teljesebb ízelítőt adnak.
Koncertrészlet a Hajnali Szél-ből, az A38 Hajó, 2013.12.06-ai koncertről:

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS – Emberélet:

Erről írták:
Facebook, Barna Radagast: kezdet,s vég!libabőr ér?:)
Youtube, 09090707: az embertúli, ritka csoda
VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS – ÉNEK A CSILLAGOKIG: https://www.youtube.com/watch?v=J-GJEnKRAj4
Erről írták:
Youtube, farfromtotalism: A múltkor megálltam az M6-os egyik néptelen parkolójában. Kiszálltam a verdából, és a hangerőt maximumra tekerve hallgattam végig ezt a számot. A naplemente, a megfogalmazhatatlan érzések csupán hab volt azon a bizonyos “transzcendentális” tortán amelyet aznap jutalmul kaptam ettől a zenétől és benne lakozó végtelen ERŐKTŐL. Köszönöm Vágtázó Csodaszarvas!
VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS: NAPKAPU

Erről írták:
YOUTUBE:
Vince Szabó: A 2008-as Kurultájon mondta a feleségem, aki 87%-os rokkant, hogy ez, vértisztító zene. Azóta is él!!! Hallgassátok ti is, hogy hosszú életetek legyen e Földön!
imola161: Ezt csukott szemmel kell “nézni”, és nyitott füllel hallgatni, mint a többi számot az összes albumról! Adrenalinbomba!
Hun975: Úgy érzi az ember, hogy lóháton ül és dübörög vele miden! A legjobb!
ZsoltTheHun: nem talalok szavakat!nagyon jo!borsozik a hatam!ez a zene!teljes szabadsag!ebben megtestesul bartok kijelentese!
morzsimano: hatalmas album a Végtelen Ázsia!
borzash: És milyen jó is volt az esti koncert….. nincsen rá szó, amivel ki lehetne fejezn ezt a tökélyt! 🙂 Fantasztikus volt!
DarkLyrics: ÉLET!!!!!!!!!!!!!!!!!
VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS a SoundCloud-on:
https://soundcloud.com/vcssz

Nemes Anita levele:
A Húgom írása a 2014. aug. 7-ei 7. Ördögkatlan Fesztiválon előadott Vágtázó Csodaszarvas koncertről:
Esett, mikor indultunk, útközben tisztult ki az Égbolt, halvány szivárvány jelezte, hogy Palkonyán már süt a Nap. A friss levegő Életerővel tölti meg a Lelket, nem beszélve a csodálatos tájról, ami fogadott bennünket. Hatalmas fűzfák előtt épült fel a színpad, lélegzésük mindvégig Egy volt a miénkkel. A zenekar már hangolt, mire odaértünk. A hosszas hangbeállás nem volt hiába, gyönyörű tisztán szólt a muzsika. 19 órakor teljes erőbedobással megkezdődött a koncert a Végtelen Egy című nótával. Sok koncerten voltam már, de ilyen elementáris erővel még nem találkoztam. A közönség pillanatok alatt táncra perdült, mindenki szíve együtt dobogott. Két órán keresztül megállás nélkül táncoltunk, sejtjeinkből csak úgy áradt a boldogság! Olyan csodálatos dallamok zendültek fel, mint a Tábortűznél, a Mámoros Éji Vágtázás, melyek hatására visszatértem ősi hazámba, megéltem régmúlt korokat, amikor a Hunok Csatájában jártam. Újult erővel szabadultak fel a Vágtázó Halottkémek feldolgozások és a Gyönyörű Vágyban teljesedtek ki. Ha valaki úgy érzi a magyar emberből kiveszett az ősi erő, a hazaszeretet, akkor jöjjön el a Vágtázó Csodaszarvas koncertjeire, és meglátja, csak szunnyad szíve mélyén és azt várja, hogy felébredhessen, hiszen “Lélek vagyok, akinek van teste, nem pedig test, akinek olykor Lelke is lehet.” Szabóné Nemes Lívia
https://www.facebook.com/events/666563656764237/

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS: Vágtázó Lovak Ünnepe

CampusOnline – A Vágtázó Csodaszarvas vágtája a Csillagokba http://www.campusonline.hu/zene/1028-326.html#.VCaR0uc86AI
Mindezt a Vágtázó Csodaszarvas Csillaglovaglás albuma kapcsán tartottam fontosnak leszögezni. Kevés ilyen mélységű és magasságú anyagot találni ma… Amiért számunkra nagy jelentősége van, hogy magyar akcentussal kapcsolódunk a világegyetemhez általa. Talált egy utat, egy ösvényt, amin keresztül nem az ígéret földjére vezet el bennünket, inkább csak mutat rá: “Így kapcsolódsz a világhoz. Innen jössz. Ezt hordozod magadban. Együtt vagyunk veled.” Ellenállhatatlan, mert nincs értelme ellenállni.
Ez tehát a megérthető/érezhető üzenet, ami „lejön” a lemezről…A zeneanyag maga is ellenállhatatlan erőt sugároz, egyszerűen beszippant, azonnal megadva az azonosságélményt. Ne viszolyogjatok, ez nem népnemzeti sóbiznisz. Legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia a Vágtázó Csodaszarvas fellépésre, vagy valamelyik későbbi utódzenekaréra. Mit gondoltok, örökké fognak élni? Vagy mi talán ugyanígy, örökké? Dehogy! Felejtsétek el. Az a bizonyos angyal is, aki “átszáll a termen” (vagy a stúdión) csak évente néhányszor esik be…

A Vágtázó Csodaszarvas muzsikája az égig ér, és még azon is túl, örök lánggal a közepén. Tűz, ami bennünk, lelkünk mélyén él, ott lüktet örökké. Köszönet mindenkinek, aki a szervezésben részt vett.
N. Csákány Miklós, Kapuvár

Képek a HOLLÓÉNEK HUNGARICÁ-ról:

Középkori hippik

 

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS KÉPEK: