Apám szíve dobog bennem – könyvbemutató

Apám szíve dobog bennem – könyvbemutató

Apám szíve dobog bennem – könyvbemutató, 2014.02.28, 18:00

MEGHÍVÓ

AranykincsekBoritoKozepe30

 

 

2014. február 25-én kedden 18 órától tartjuk az “Apám szíve dobog bennem, Válogatás a Grandpierre-család verseiből” c. verseskötet könyvbemutatóját a Magyar Írószövetség székházában (VI. kerület Bajza u. 18., I. emeleti klubterem).

Egyik legjobb barátja, Medvigy Endre irodalomkutató Grandpierre K. Endréről és a versekről mondja el időszerű gondolatait.

Grandpierre Atilla, a kötet szerkesztője a Grandpierre-családról és a verseskötet születéséről beszél, és felolvas néhány verset.

Rövid ismertető:

Egy család, négy nemzedék, hat költő. A Grandpierre-családban hagyomány a verselés, legalább 150 éve. Grandpierre Károly, a Svájcból 1828-ban Kolozsvárra települt Charles Grandpierre fia, Kossuth tollnoka, Garibaldi szabadságharcosa, Petőfihez írt versével kivívta Vahot Imre író, szerkesztő nagyrabecsülését. Fia, Dr. Grandpierre (Bod) Károly nem mindennapi verse a kötet egyik kincse. Egyik fia, ifj. Grandpierre Károly, aki 1945-ben életét adta a magyar szabadságért, nem érte meg első verseskötete kiadását. Másik fia, Grandpierre K. Endre  költőként is ismert, három verseskötete jelent meg. Endre mindkét fia verseket ír. Grandpierre Károly festőművésznek egy, Grandpierre Atilla, csillagász-zenésznek két verseskötete jelent meg. A Grandpierre-család verseiben az is különleges, ahogy verseikben rendre kifejezik összetartozásukat, innen a kötet címe. A könyv címlapját Grandpierre Károly: “Egy pillanat az Örökkévalóságból” című festményének részlete díszíti. A különleges könyv a Titokfejtő Könyvkiadó kiadásában 2013 végén látott napvilágot. A belépés ingyenes. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Pataki2014ApámSzíveDobogBennem1Pataki2014ApámSzíveDobogBennem2