Karácsony és a vonzás törvénye – Advent a TIT STúdióban

Karácsony és a vonzás törvénye – Advent a TIT STúdióban

Karácsony és a vonzás törvénye. Őshagyományunk teljesebb megvilágításban. Dr. Grandpierre Atilla csillagász, író, zenész előadása az ÁDVENTI KINCSEINK című rendezvénysorozat keretében.

https://www.facebook.com/events/201161933403882/

Az előadó “Karácsony” című könyvének alapgondolatát ismerteti, történeti áttekintést adva Karácsony ünnepének ősi és magyar eredetéről.

•          Galeotto Marzio: Karácsonyt a magyar pogány forradalmak hozták be Európába

•          Karácsonyt szaka amazonok vitték Babilonba i.e. 4000 körül. A szakák a szkíta-magyarság közé-ázsiai ága

•          Kapcsolat Babilon és a Duna medence között

•          Kapcsolat Nimróddal, népmeséinkkel, a szkíta eredetmondával, a mágikus ősi magyar világlátással

•          A szerző talán legszebben megírt könyve!

Az előadást Karácsony ünnepéhez kötődő zenék bejátszása, két különlegesen szép karácsonyi vers és egy rövid filmvetítés vezeti be. Az előadásban fény derül Karácsony ünnepének csillagászati gyökereire, kapcsolatára a téli napfordulóval, Stonehenge és Newgrange kőköreivel, Mezopotámiával, az Ősi Európa műveltségi küzpontjával, az őskori és ókori Kárpát-medence ünnepeivel, és ennek mindmáig világszerte továbbélő hagyományaival. Bemutajuk a Világfa jelkép-történetét, és kapcsolatát az Élő Világegyetem eszméjével. Feltárul Karácsony egész jelképrendszere, az ünnep létrejöttének mozgatóruugója és értelme, az ősi mágikus világkép és a modern természettudomány fényében. Karácsony alapgondolata eredeti fényében ragyog fel, amikor világossá válik szoros kapcsolata a mágikus gondolkodással és a vonzás törvényével. Az előadás után mód nyílik a felmerülő kérdésekre, válaszokra, majd a szerző dedikálja „Karácsony” című könyvét. HelyszÍn: TIT Stúdió Egyesület. 1113 Budapest, Zsombolyai u. 6. T.: +36-1-466-9019, 06 30 486 2154. Honlap: http://www.tit.hu , http://11.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/kultura-szorakozas/tit-studio-egyesulet

 

Adventi Kincseink 2013-11

Adventi Kincseink 2013-12Ős-Kép Filmvetítés