Hang-Színházzal vágtáznak – Magyar Nemzet, 2013-12-06

Hang-Színházzal vágtáznak – Magyar Nemzet, 2013-12-06

Kiss Eszter Veronika: Hang-Színházzal vágtáznak – Magyar Nemzet, 2013-12-06

 

Hang-Színházzal vágtáznak

K Ö N N Y Ű

Kiss ESZTER VERONIKA

Vadonatúj számokkal jelentkezik a Vágtázó Csodaszarvas, de Grandpierre Atilla zenekara más meglepetéssel is készül. Különleges esemény lesz a karácsonyi ünnepkört beharangozó ma esti koncertjük az A38-on, ahol nemcsak a nyolc órakor kezdődő kétórás nagykoncert az érdekesség, hanem a Kozmikus Hang-Színház is, amely most mutatkozik be először.

– Ez egy csodálatos gondolat-, zene-, kép- és filmzuhatag, 12 percben – vallja a produkcióról az énekes-csillagász, aki azt is elmondja: úgy kell elképzelni ezt a vetítést, hogy a filmben zenét is hallunk, de mégsem ez játssza a főszerepet, mint egy átlagos zenei klipben, hanem az a négy fó gondolatkör, amelyek gyermekhangokon szólalnak meg, és megvilágítják az .letünk négy legfontosabb értelmét. Ezeket a gondolatokat mutatják be a képsorok is.

A Kozmikus Hang-Színház vezeti fel a koncertet, megadja az alaphangulatot és ráhangolja a közönséget a műsor üzenetére. A koncert Az égigérő fa címet kapta, és ez a szimbólum jelentésével és szellemiségével együtt többszörösen is megjelenik az este során. A számok egy része teljesen új, most hangzik el először, ezekből később lemezt is tervez a zenekar. Érdekesség, hogy a Vágtázó Csodaszarvas fellépését megelőzően fél héttől két párhuzamos program is várja az érdeklődőket: Grandpierre Atilláékat a színpadon a részben kísérleti, avantgárd zenét játszó Tundravoice vezeti fel, de velük párhuzamosan zajlik majd a konferenciateremben a neves mesekutató, író, kritikus, esszéista, etnográfus, egyetemi tanár, szerkesztő és meseterapeuta Boldizsár Ildikó A mesékben rejlő ünnepek című előadása, erre jegyvásárlása nélkül is ingyen beülhet bárki. Az előadás egy új, teljesebb, tökéletesebb élet lehetőségeit és elsajátításának módját világítja meg.

Hang-Szinhazzal vagtaznak