Az Élő Világegyetem- Magyar Világtalálkozó 2013.05.24

Az Élő Világegyetem- Magyar Világtalálkozó 2013.05.24

A III. Magyar Világtalálkozón, 2013. május 24-én elhangzott előadás hangfelvétele. 34 perc, mp3, EloVilagegyetemMagyarVilagtalalkozo.

Helyszín: III. Magyar Világtalálkozó, Budapest, SYMA Rendezvényközpont, 1146 Budapest  Dózsa György út 1, Magyarsághíd terem

További részletek: http://vilagtalalkozo.hu

Időpont: 2013. május 24, péntek, 16:00-16:30

Előadó: Grandpierre Atilla

Előadás címe: Élő Világegyetem

Világfalu, a találkozó kiemelt rendezvénye

Az eseménysorozat utolsó három napjának programjai a budapesti SYMA Rendezvényközpontban, a több mint ötezer négyzetméteren felállított, úgynevezett „Világfaluban” zajlanak (május 24-26.), ahol reggeltől estig minden korosztály számára minden műfajban kínálnak programokat.

A Találkozások terén, az Ország-pavilonokban – Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland, Afrika, India, Egyesült Arab Emírségek, Európa, Kárpát-medence (Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék) – a látogatók megismerkedhetnek a külhonban élő magyarság képviselőivel, szervezeteivel, továbbá az őket befogadó országok kultúrájával, ismerkedésekre, tartalmas  beszélgetésekre kerülhet sor. A Világfaluban  megkóstolhatják a magyar konyha ételeit, italait. A Találmányok tere, a Gyógyító övezet, a Magyar értékek utcája, a Kézművesek sora és a különféle kiállítók – termékeikkel és szolgáltatásaikkal –  a legfiatalabb korosztályt pedig a Gyermekuradalom és a Játékudvar várja.

Magyarsághíd – ismerkedés és kapcsolatépítés

A Magyarsághíd előadóteremben három napon át több mint száz honfitársunkkal, kiváló előadókkal, a többi között a Kárpát-medence, Európa, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia különböző országaiban élő magyarok és nem magyar állampolgárságúak munkásságával is megismerkedhetünk. Bemutatkozásuk során elmondják, kik ők, hol és hogyan élnek, miként őrzik a magyar kultúrát, s milyen a kapcsolatuk Magyarországgal.

Más témakörökben is hallhatunk előadásokat, többek között: Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, dr. Papp Lajos szívsebész professzor, Alex Horsch (Németország), Rhádika festőművész (India), Pittsburghből a tudós Várdy-házaspár, Birinyi József népzenész, Izsák Balázs erdélyi közéleti vezető, Bokor Balázs volt kaliforniai nagykövet, Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa,Szük Norbert festőművész (Bali Sziget), Nick Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagrend alapítója, dr. Mezei László, a Kossuth Koszorúja Alapítvány elnöke, Bunyik Zoltán volt kulturális miniszter a Vajdaságból és még sokan mások szerepelnek a programban. A Pódium műsorokban pedig irodalmi, kulturális és szórakoztató előadások követik egymást (többek között Tarics Péter, Publik Antal, Magdaléna,Szabó Andrea, az Áldás együttes, Nógrádi Tóth István, s minden alkalommal közös énekléssel, „nótázással” zárul a nap Magyarsághíd-teremben.

A Világfalu emeleti előadóterme ad otthont három napon át a különféle konferenciáknak. Május 24-én , pénteken, a Panoráma Világklub és fórumai mutatkoznak be, dr. Tanka László alapító elnök látja el a házigazdai teendőket. Május 25-én, szombaton lesz a magyar értékekről és az üzleti lehetőségekről szóló előadássorozat, vasárnap pedig az immár harmadik alkalommal megrendezendő egészségkonferenciára kerül sor. Ezen a napon az érdeklődők rendelkezésére áll az Egészségügyi Szűrőbusz, amelyen mintegy 200 fő részére nyílik ingyenes egészségügyi vizsgálatra lehetőség, lesz stressz-szűrés és egészségügyi torna is, edzettségi teszt felmérés, a napok programjai pedig a Lazí-Taní műsorral zárulnak, amelyet Csaba Beatrix élet-tanácsadó, újságíró vezet.

A Világfaluba ingyenes  a belépés a gyermekeknek és a diákoknak, felnőtteknek pedig 1000 forint, ám, ez az összeg tovább csökkenthető 50 százalékkal azok számára, akik elővételben vásárolják meg jegyüket – az egyet fizet kettőt kap akció keretében.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

/ Egyéb, Elöadások, Előadások listája, Újdonságok