Mérjük magunkat a Mindenséghez

Mérjük magunkat a Mindenséghez

megjelent: Népszava, 2004 május 19.

A Vágtázó Halottkémek vezetője a hosszú távú boldogságról

Mérjük magunkat a Mindenséghez

Személyes életerőnk az egész Mindenséget átható rendből ered, tartja Grandpierre Attila most megjelent könyvében. A Vágtázó Halottkémek nevű együttesével alternatív zenészként nevet szerzett, polgári foglalkozását tekintve csillagász szerzőt az Életünk és a Mindenséget átható rend című könyvéről kérdeztük.

– Mi indította e könyv megírására?

– A kamaszlét kérdéseivel birkózva, 16 évesen rádöbbentem, hogy életemet alapvetően átalakíthatom. Izgalmas és ijesztő távlatok tárultak fel előttem, és sokáig nem találtam biztos talajra. Egyszercsak azonban bepillantottam a személyes életem mögötti, a végtelen fényerejével ragyogó világ szellemi alapjaiba. A szellemi értékek az adott helyzettől függetlenül, hosszú távon, logikai erejüknél fogva váltják valóra magukat. Logikai erő süt egyéni életünkön túl, és fénye képes felemelni életünket az Örökkévalóság felé! A tökéletesség eszménye például közelebb visz a tökéletességhez, és így függetlenül attól, hogy éppen hol tartunk, előbb-utóbb közelebb kerülünk hozzá, ha tartjuk az irányt. Rájöttem, hogy nem a világ állapota, hanem a világ menete az, ami igazán számít, mert ez alakítja jövőnket. Életünk menete hosszú távon fontosabb, mint pillanatnyi helyzetünk. Ekkor határoztam el, hogy könyvet fogok írni az élet értelméről, mert rájöttem, hogy ezek a gondolatok életbevágóan segítik az életemet, és arra is, hogy nem mindenki ismeri fel magától az élet mély segítő erőit. Gondolatnaplót kezdtem vezetni, és az évtizedek alatt kitisztult, megalapozódott a világlátásom. Életünk mögött ott áll egy fényes erő, a Mindenség rendje. Minél mélyebbre tekintünk belső világunkban, annál személyesebben éljük át életünket, és annál nagyobb és Egész-ségesebb távlatok nyílnak meg előttünk. Életünk igazi, legszemélyesebb valósága a Mindenség egészére nyílik. A Mindenség pedig Egy Egész, kozmikus hajtóerői szükségképpen összhangban állnak egymással. Személyes életünk összhangját, épségét, szépségét akkor találjuk meg, ha összhangba kerülünk a Mindenséget átható renddel. Ezt a csodálatos épségű és szépségű rendet mutatja be a könyv, sok-sok gyakorlati tanáccsal segíti életvezetésünk megalapozását, hogy hogyan állíthatjuk helyre eredeti önazonosságunkat, hogy mi a hosszú távú boldogság titka, ír a család jelentőségéről, az élet végső kérdéseiről, arról, hogy honnan jöttünk és hová megyünk, és a hétmilliárd csillagtelep világáról.

– Milyen olvasóközönségnek szánja ezt a könyvét?

– Az “Életünk és a Mindenséget átható rend” önsegítő, tanácsadó, életsegítő kézikönyv. Nem kell hozzá semmiféle előzetes műveltség, hiszen segítő könyv. Mindenkinek szól, aki szebbé, jobbá szeretné tenni az életét.

– Zenekara, a Vágtázó Halottkémek, világszerte legendás hírű. Halljuk-e

még zenélni?

– A Világmindenséget hajtó alkotóerő és a zenei alkotóerő lényegi rokonságban állnak. Én úgy születtem, hogy nem kerülhetem el, hogy zenéljek. Új zenekarom, a “Csodaszarvas”  megalakulása sem várhat már sokáig.

/ Interjúk