Az Élő Világegyetem könyve – Az idei év könyvszenzációja és könyvbemutatója

Az Élő Világegyetem könyve – Az idei év könyvszenzációja és könyvbemutatója

Az idei év könyvszenzációja és könyvbemutatója

GRANDPIERRE ATILLA

könyvbemutatója és előadása:

Az Élő Világegyetem könyve

 

.

Miért van szükségünk az Élő Világegyetem eszméjére?

 

Az Élő Világegyetem eszméje természetes alapot, közösségi távlatot és hosszútávú tartást ad az embernek. Kitörési lehetőséget a beszűkült, anyagias világlátásból, amely agyonnyomja, csalódottsággal tölti el az embert. Felvillanyozó, felszabadító erőt ad, amely lehetővé teszi lelki-szellemi épségünk visszaszerzését, józan eszünk erejének meghatványozódását, és azt a jó érzést, amely a magára talált embert önti el.

 

A tárgyi adottságokra összpontosító, anyagias szemléletben könnyen elkerülheti az ember figyelmét a Természetet átható teremtőerő. A vallások meghatározó történelmi szerepéből tudjuk, milyen jelentős szerepe van az Istenről alkotott felfogásunknak, márpedig Isten eszméjét a Természet, a Természetet átható, felemelő teremtőerő alapján alakítottuk ki. Az utóbbi évszázadokban pedig a fizika, a tudomány játszik egyre meghatározóbb történelmi szerepet.

 

Az újkori tudományos-technikai forradalom óta tudjuk, milyen jelentős szerepe van a Természetről alkotott tudományos felfogásnak. Az életről és az emberről alkotott képünk alapvetően behatárolhatja gondolkodásunk hatókörét, vagy éppen kiszabadíthatja a túlságosan beszűkült szemlélet fogságából.

 

 

 

Helyszín:

Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a. telefon: 299-0032)

Kezdési időpont: 2012. december 10. hétfő, 18 óra

A világ legnagyobb titkai egy könyvben

Dobogó 2012-12-08-i Hírlevél    Látogasson el honlapunkra: http://www.dobogommt.hu

/ Egyéb