Életünk és a Mindenséget átható rend (Ajánlás)

Életünk és a Mindenséget átható rend (Ajánlás)

 Grandpierre Attila:

 

Életünk

és

a Mindenséget átható rend

Ajánlás

Édesapám,

Grandpierre K. Endre

és munkássága

emlékének –

hogy örökké éljenek

Tartalom

1. Miért van szükségünk a Világegyetemre?

Gyermekkori vágyunk a felnőtt életre. A világ rendje, menete, romlása. Világmegváltás, világfájdalom, életszerelem. Az élet játékszabályai. Önállóságunk megtanulható titka. Magunkra találás, önismeret, világismeret, tájékozódás. Éljük mélyebb szinten az életünket! Hogyan küzdhetünk meg eredményesen a külső világgal? A modern társadalom ártalmai. Az élet tartalma, megsokszorozó ereje. Új, természetes világmozgalom. Végleges és teljes megsemmisülés-e a halál? Életünk kozmikus alkotóereje. Élet-építés. Eredeti énünk feltárása. Jövőnk védelme. A gyógyulás útja: a külső és belső világrend összhangja.

 

2. Történeti ismertető

A Természet minden fogalmak kulcsa. Természet és Isten. Hogyan építjük fel magunkban a kozmikus rendet és hogyan hangolódik össze ez a rend a világrenddel. A Kozmosz minden kultúra alapja. Természet-Anya. Milyen szerepet játszott és játszik a Világegyetem a mindennapjainkban, a vallásban, a tudományban, a művészetben, az erkölcsben, a jogban, az államelméletben, esztétikában, pedagógiában. Atomelmélet 3300 évvel ezelőtt – Természet-Anya. A világkép „bűvös kő” szerepe életünkben – szerepe mindennapjainkban, a vallásban, a tudományban, a művészetben, az erkölcsben, a jogban, az államelméletben, esztétikában, pedagógiában. A Természet törvénye és a világ rendje. Léteznek-e és melyek a velünk született tulajdonságok? Érvek az erkölcsi világrend léte ellen és ezek cáfolata. Az igazsághoz való jog: minden jog alapja.

3. Létezik-e világrend?

A világrend nyomai az ősi világvallásokban. Tudomány és világrend. Az anyagelv, az életelv és az értelem elve. Atomi-természeti ösztönök. Az elme leghőbb vágya. A Világegyetem egységének követelményéből adódik a világrend. A világ végső rendje: tudományos és belső rend. Az anyagelv és az értelemelv az Élet tükrei. Világrend a tapasztalatban. Érzés és test egysége. Növényi és állati szépség a kozmikus lélek bizonyítéka. Kozmikus szimpátia. A pszicho-szomatikus betegség. Egészség és világrend. A szabad akarat végleges bizonyítása. Belső világunk a Kozmosz ősformája. Az Egész felfedezése és a mágikus világrendszer. Lelki épség és világrend.

 

4. Mi az ember helye a Világegyetemben?

„Helyi értékünk” a Világegyetem összefüggéseinek rendszerében. Mi az ember lényege? Lélek és természet. Az emberi kozmosz: a mikrokozmosz. Belső kozmoszunk és a végtelen. A Kozmosz mibenléte. A lélek és a világlélek kapcsolata. Az érzések és gondolatok kozmikus kapcsolatáról. Érzéseink belső világunk egészével kapcsolatban állnak. A természetes érzések központi szerepe életünkben. Mikrokozmosz és makrokozmosz. Javasolt kísérletek a csillagfény hatásainak vizsgálatára. Az erkölcs fizikává alakítása. Minden létező végtelen sok tulajdonsággal bír. A Világfa, az Életfa és a Tudás Fája. Világegész és a Szent Elv. Az ember helye a Világegyetemben. Az ember helye a Világegyetemben –más felfogások felfogásunk tükrében.

 

5.Van-e élet a Világegyetemben?

Az élet elterjedtsége a légkörben, a föld alatt, a földmagban. Mikroorganizmusok mindenhol az egész univerzumban. Az élet a leghatékonyabb anyagátalakító folyamat a világon. Csillagközi felhők életnyomai. Az élet a leghatékonyabb anyagátalakító folyamat a világon. A biológia óriási szerepe a csillagászatban. Az élet és a Nap kapcsolata. A földi élőlények több fényt termelnek grammonként és másodpercenként, mint a Nap. Lehet-e élő szervezet a Nap? Az élet elektromágneses szervezőereje. A Nap elektromágneses szervezőereje. Keresztkérdések, példák, ellenpéldák. A fény négy természete. A napfény biológiai hatásai: javasolt kísérletek.

6. Hogyan építhetjük fel jövőnket?

Önazonosságunk helyreállítása. „Ki vagyok én?” Gondolkodásunk megalapozása. Mi irányítja viselkedésünket? Létezik-e egyetemes igazság? A filozófia alapkérdése. Egyetemes igazság a nemzetek életében. A Természet és a nemzet. A Természet rendje. Isten és a logika viszonya. A természetes művészetről. A természetes tudományról. A természetes vallásról. Az élet végső kérdései. A természetes tudomány, filozófia, művészet és vallás egyesítése. Az ember mibenlétének megoldatlan kérdése. Az ember méltósága. Emberi vágyunk a boldogságra. A boldogság hosszútávú biztosítása.Üdvözülésünk titka. A család és a szeretet képessége. Természetjog és egyetemes életigazságok. Egyetemes igazság: a társadalomra veszélyes hatásokat a társadalomnak korlátoznia kell. Honnan jöttünk, hová megyünk? Kiút a fogyasztói világ csapdájából: az Átfogó Kultúra világmozgalma. A Természet értékelése társadalmi felmérések tükrében. Hétmilliárd csillagtelep világa.

 

Legfontosabb fogalmak jelentése

Köszönetnyilvánítás

Névmutató

Tárgymutató

 

/ Természetfilozófia, Vallásfilozófia